Veszprémi Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. okt. 3.

  Negyedik alkalommal rendeztük meg a Szakmaszombatot

  Negyedik alkalommal rendeztük meg a Szakképzési pályaválasztási és családi napunkat, amire közel 1500-an voltak kíváncsiak.

  Negyedik alkalommal rendeztük meg a Szakmaszombatot

  A Veszprémi Szakképzési Centrum hagyományteremtő céllal indította el 2022. tavasszal a SZAKMASZOMBAT szakképzési pályaválasztási és családi nap elnevezésű programsorozatot. A program negyedik alkalommal került megrendezésre 2023. szeptember 30-án, aminek célja, hogy a Veszprém vármegyeiek körében népszerűsítsük és bemutassuk a szakképzést. A korábban jól bevált intézményi pályaválasztási nyílt napokat kiegészítve egy szombati napon a Veszprémi Szakképzési Centrum mind a 7 iskolájának teljes képzési palettáját megismerhették a résztvevők. Saját maguk próbálhatták ki a szakmákat, használhattak szerszámokat, érdeklődhettek a képzési struktúra, a továbbtanulás lehetőségeiről, és mindezt játékos formában.

  Fontos kiemelni, hogy nem csak a Veszprémi Szakképzési Centrum iskolái, hanem a képzésekhez kapcsolódóan cégek is megjelentek, és így a szakképzésbe bekerülő diák számára egy teljes képet tudtunk mutatni jövője szempontjából.

  SAJTÓMEGJELENÉSEK

  Minden korosztálynak készültek a Szakmaszombat szervezői

  A IV. Szakmaszombatra került sor a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumban, ahol pályaválasztási tanácsokkal, színes programokkal várták az érdeklődőket. A Szakmaszombat egyben családi nap volt, minden korosztály megtalálhatta a számára legjobb programot, amelynek segítségével a jövője világosabbá válhatott.

  Tovább a VEHIR.HU cikkére >

  Kiterjesztett valóság a szakmatanulási kedvről

  Úton-útfélen azt hallani, hogy a magyar gyerekek, fiatalok mind irodai munkát akarnak végezni, a kezét pedig senki nem óhajtja összekoszolni az építkezésen, a konyhán, a fémmegmunkáló műhelyben. Meg amúgy se érdekli őket igazán semmi. A szeptember utolsó szombatján a Jendrassik–Venesz Technikumban tartott IV. Szakmaszombat alaposan rácáfolt ezekre a hiedelmekre.

  Tovább a VEOL.HU cikkére >

  A rendőrség is bemutatkozott a veszprémi szakmaszombaton

  ​​​​​​​A lovas, kutyás, motoros, MEKTA-ás szolgálati ág is bemutatkozott a pályaválasztási seregszemlén. Veszprémi Szakképzési Centrum Szakmaszombat elnevezésű egész napos pályaválasztási rendezvényén a rendészeti terület számos szakágával megismerkedhettek a továbbtanulás előtt állók.  A VSZC Jendrassik – Venesz Technikumában 2023. szeptember 30-án megrendezett szakmabemutató programon a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységének (MEKTA) felszerelése mellett, a kutyás és a lovasrendőri, valamint a polgárőri szolgálattal is megismerkedhettek az érdeklődők.

  Tovább a VEOL.HU cikkére >

  Szakmaszombat rendőri bemutatókkal

  Veszprémi Szakképzési Centrum Szakmaszombat elnevezésű egész napos pályaválasztási rendezvényén a rendészeti terület számos szakágával megismerkedhettek a továbbtanulás előtt állók. A VSZC Jendrassik – Venesz Technikumában 2023. szeptember 30-án megrendezett szakmabemutató programon a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységének (MEKTA) felszerelése mellett, a kutyás és a lovasrendőri, valamint a polgárőri szolgálattal is megismerkedhettek az érdeklődők.

  Tovább a POLICE.HU oldalára >

  Szakmaszombat

  Veszprémben negyedik alkalommal várták a továbbtanulás előtt álló iskolásokat a Veszprémi Szakképzési Centrum fórumán. A Szakmaszombat keretében a térség hét oktatási intézménye mutatta meg kínálatát. Több, mint harminc szakma, hetven egyéb program várta az érdeklődőket.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Erasmus+ 3. projektév - Spanyolországban jártak tanulóink

  Erasmus+ 3. projektév - Spanyolországban jártak tanulóink

  A Veszprémi Szakképzési Centrum a 2021–2027 közötti időszakra Erasmus+ Akkreditációs Tanúsítványt nyert, melynek köszönhetően számos külföldi mobilitási tevékenységet valósíthatunk meg. A 3. projektévben az előkészületeket követően 2023. november elején kéthetes spanyolországi mobilitáson járt 10 szépész tanuló és 2 kísérőtanár a Táncsics Mihály Technikumból, ahol szakmai gyakorlaton vehettek részt.

  2023. nov. 21.

  Erasmus+ 3. projektév - Törökországban jártak tanulóink

  Erasmus+ 3. projektév - Törökországban jártak tanulóink

  A Veszprémi Szakképzési Centrum a 2021–2027 közötti időszakra Erasmus+ Akkreditációs Tanúsítványt nyert, melynek köszönhetően számos külföldi mobilitási tevékenységet valósíthatunk meg. A 3. projektévben az előkészületeket követően 2023. november elején kéthetes törökországi mobilitáson járt 8 tanuló és 2 kísérőtanár a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumból, ahol szakmai gyakorlaton vehettek részt.

  2023. nov. 20.

  Erasmus+ 3. projektév - Mallorcán tanultak spanyolul oktatónk

  Erasmus+ 3. projektév - Mallorcán tanultak spanyolul oktatónk

  Veszprémi Szakképzési Centrum a 2021–2027 közötti időszakra Erasmus+ Akkreditációs Tanúsítványt nyert, melynek köszönhetően számos külföldi mobilitási tevékenységet valósíthatunk meg. A 3. projektévben az előkészületeket követően 2023. november elején egyhetes mallorcai mobilitáson járt négy oktatónk, ahol szuperintenzív kezdő spanyol nyelvkurzuson vehettek részt.

  2023. nov. 17.  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Veszprémi Szakképzési Centrum

     8200 Veszprém, Eötvös Károly u. 1.

    • Telefon: +36 70 199 6002

     E-mail: titkarsag@veszpremszc.hu

     OM azonosító: 203066

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/002975


    2023Veszprémi Szakképzési Centrum