GINOP-6.2.3

Szükséges intézkedések a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet megnehezítette a projektek végrehajtását. Emiatt az Innovációs és Technológiai Minisztérium a projektek megvalósításának segítése érdekében komplex intézkedéscsomagot dolgozott ki, amely átmeneti könnyített szabályozást vezetett be a határidők, az indikátorok és a pénzügyi elszámolások teljesítésében.

A GINOP-6.2.3-17-2017-00001 számú projekt keretein belül a következő intézkedéseket hoztuk:

 1. Tanulócsoportos foglalkozások, iskolai programok:

a). Értesítés megküldése az érintett tagintézményeknek:

A megküldött javaslatnak megfelelően tájékoztattuk az iskolákat arról, hogy a digitális munkarendben történő oktatásszervezés a tanulócsoportokra is kiterjeszthető. Ezért együttműködést kértünk az intézményektől ennek megszervezésében.

 1. b) A digitális munkarendben történő oktatás rendjének kialakítása:

A tantermen kívüli digitális munkarend 8 intézményben 25 tanulócsoportot érintett, összesen 300 tanulóval.

A digitális munkarendben történő oktatásszervezés során a következő egységes és helyi rendet vettük figyelembe:

 • a tanulócsoportokat minden iskola felvette az e-Krétába, (nem tanórai foglalkozás), és az adminisztráció ezen a digitális felületen történt (foglalkozások megtartása; házi feladatok kiosztása; üzenetek küldése, stb.);
 • a feladatok tanulókhoz történő eljuttatása és azok számonkérése, valamint segítség nyújtása a tanulási folyamatban, az iskolák helyi gyakorlatának megfelelően történtek:
  • e-mailben;
  • Facebook-on;
  • Google Classroom alkalmazásával;
  • Discord csatornán;
  • Redmenta feladatlapokkal.
 • a tanulók az elkészült munkákról, tevékenységekről fényképeket tudtak készíteni, ami alátámasztó dokumentuma az elvégzett munkáknak;
 • a digitális formában megoldott feladatok is készültek, amelyek szintén megfelelően alátámasztják az elvégzett tevékenységeket.
 1. Projekthosszabbítás:

A koronavírus-járvány miatt kértük a projekt hosszabbítását 2020.12.31-ig, amelyet a Támogatáskezelő jóvá is hagyott 2020.05.14-én.

 1. Szerződések, megállapodások módosítása

Hosszabbítani kellett azokat a szerződéseket és megállapodásokat, amelyek esetében a megkezdett tevékenységet vagy a rendezvényt csak később tudjuk megszervezni és lebonyolítani. módosítani. Az érintettekkel a szükséges módosításokat elvégeztük.