Sportösztöndíj a szakképzésben

A Szakképzési Centrum a Pannon Egyetemen már hét éve sikeresen működő Sport és Tanulás Program alapján dolgozta ki saját, középiskolásokra szabott támogatási rendszerét. A Veszprémi Szakképzési Centrum intézményeiből 40 fiatal pályázott, közülük 13-an a mentor és az ösztöndíj programba is bekerültek. A kezdeményezés célja, hogy a jó tanuló, jó sportoló fiatalokat segítsék, anyagilag is támogassák.

Együttműködési megállapodást kötött az egyetem és a szakképzési centrum

Annak érdekében, hogy a Veszprémi Szakképzési Centrum és a programba jelentkezett tanulók sportegyesületei között szoros együttműködés alakulhasson ki a jövőben, együttműködési megállapodást kötöttünk az egyesületekkel. A sportolói mentorprogrami megállapodások, az ösztöndíjszerződések megkötésével igyekszünk a programba került sportolók iskolai terhelését a sportversenyekkel, edzőtáborokkal összehangolni – nyilatkozta a Naplónak Kavalecz Gábor.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprémi Szakképzési Centrum is csatlakozott a Sport és tanulás programhoz

A program kiemelt feladata, hogy a kiváló utánpótlás sportolóknak egyéni tanrendet, mentorálást nyújtson – fogalmazott a főigazgató. – Fontos, hogy a kiemelkedő eredményekkel bíró sportolókat megtartsuk a sportban, és felmérjük a versenysportoló oktatásával kapcsolatos igényeket tanulói és oktatói oldalról egyaránt.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Lehetsz egyszerre jó sportoló és jó szakember

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója szerint a célkitűzés a szakképzésben is hasonló: az ismert, sikeres sportolók az oktatási intézmény hírnevét, vonzerejét is növelik, a tehetségeknek pedig közben olyan hátteret tudunk biztosítani, aminek köszönhetően egy biztosnak számító szakmát is szerezhetnek sport karrierjük építése közben – mondta el a projekt keddi sajtótájékoztatóján.

Fotó: Kovács Bálint /vehir.hu

Sport és tanulás

Jól tanuló, tehetséges sportolóit támogatja a Veszprémi Szakképzési Centrum. A most meghirdetett Sport és Tanulás Programban azok vehetnek részt, akik a hozzájuk tartozó nyolc oktatási intézmény valamelyikébe járnak és aktívan sportolnak. A programba bekerülő diákok mentorálást és egyéni tanrendet kapnak, a legeredményesebb 15-20 fiatalt pedig ösztöndíjjal is támogatják. A programra pályázni kell, február 15-ig várják a középiskolások jelentkezését.