Országosan is egyedülálló fejlesztés kezdődött a Jendrassik-Venesz Technikumban

A beruházások célja, hogy olyan oktatási célú infrastrukturális fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket hajtsunk végre, amellyel a veszprémi diákokoknak használható, a 21. század ipari körülményeit adaptáló tudást adhassunk, valamint hogy a szakoktatóknak, szakmabeli munkavállalóknak lehetőségük legyen megismerkedni a legújabb technológiákkal, és az iparági fejlesztésekkel

Fotó: Kovács Bálint/vehir.hu

Országosan is egyedülálló Iparos Park épül Veszprémben

A következő hónapokban olyan mértékű és volumenű szakképzési fejlesztés valósul meg a városban, ami nemcsak a megyében, hanem országosan is egyedülálló. Ez nem más, mint a Modern városok program keretében épülő, Iparos Park elnevezésű beruházás, erről is beszélt kedden Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja a VSZC Jendrassik-Venesz Technikumban, ahol a hét első napján el is kezdődtek a munkálatok.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

2,5 milliárd forintos beruházás a Jendrassik iskolában

Megtörténik a meglévő 1200 négyzetméteres tanműhely teljeskörű energetikai feljúítása, valamint egy 900 négyzetméteres új, kétszintes iskolaszárnyat is megépítenek 10 tanteremmel, tanári szobákkal, vízesblokkokkal, továbbá egy CNC tanműhely is megvalósul raktárhelyiséggel. Erről Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja beszélt a napokban az építkezés helyszínen, hozzátéve, ezzel országos szinten egyedülálló fejlesztés jön létre az intézményben.

Fotó: 8200.hu

Milliárdos iskolafejlesztés

A Modern Városok Program Iparos Parki projektje keretében kezdődhet meg a Jendrassik – Venesz Technikum fejlesztése.

A beruházás keretében új iskolai szárny épül CNC tanműhellyel, de megvalósul a már meglévő tanműhely teljeskörű energetikai korszerűsítése is összesen mintegy 2,5 milliárd forintból. Az új épületegyüttes várhatóan jövő év márciusára készül el. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a projekt alapvető célja az, hogy a diákok megismerkedjenek a legújabb technológiákkal, az ipari fejlesztésekkel, tudják elsajátítani a folyton megújuló szakmai tudásanyagot és a modern oktatási környezetben olyan használható tudást kapjanak, amely felkészíti őket a gazdaság és az ipar 4.0 kihívásaira.