Megújult a Veszprémi SzC Jendrassik-Venesz Technikum

21. századi környezetben folyhat a szakképzés szeptembertől

Az utolsó simításokat végzik a Jendrassik-Venesz Technikum épülő új szárnyán, az épületegyüttes március végére készülhet el.
 
Egy évvel ezelőtt, 2021 januárjában kezdődött meg a Jendrassik-Venesz Technikum területén a Modern Városok Program által finanszírozott, a szakipark projekthez kapcsolódó nagyberuházás, ami révén teljesen felújítanak egy meglévő szerelőcsarnokot és egy új épülettel bővítik az iskolát.
fotó: Kovács Bálint

21. századi tanműhely épült Veszprémben

A Szakipark beruházás összesen 9 milliárd forintos fejlesztést jelent, ebből a Jendrassikban közel 3 milliárd forintból teljesen megújult az 1100 négyzetméteres tanműhely – ismertette Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja

Fotó: Pesthy Márton

Megújult a Jendrassik-Venesz Technikum a megyeszékhelyen

A Jendrassik-Venesz Technikumban 2,4 milliárd forintból infrastruktúra-fejlesztés, míg 300 millióból eszközbeszerzés valósult meg; az új épület a jövő hónap végére készülhet el.

Fotó: Pesthy Márton

Új oktatási egység épült

Bejárást tartottak kedden délelőtt a Veszprémi Szakképzési Centrum új oktatási egységében és a megújult tanműhelyekben. A komplexum a Modern Városok Program „Szakipark” projektje keretében készült el közel 3 milliárd forintból. Az építkezés múlt év januárjában indult, az épületegyüttes közben elkészült, a napokban megkezdődött a műszaki átadása is. Ovádi Péter országgyűlési képviselő a bejárás alkalmával azt mondta: a térség jövőjének kulcsa a képzett munkaerő, a Szakipark projekt beruházásai pedig az oktatást emelik új szintre ezen cél eléréséhez.