Veszprémi Szakképzési Centrum FŐOLAL

„Fotovoltaikus rendszerek kiépítése a Veszprémi Szakképzési Centrum épületein”
KEHOP-5.2.11-16-2016-00064

A Veszprémi Szakképzési Centrum az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című pályázati felhívásra benyújtott „Fotovoltaikus rendszerek kiépítése a Veszprémi Szakképzési Centrum épületein” című pályázata vissza nem térítendő támogatást nyert A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 % – a, amely 116 558 011,- Forint.

A KEHOP-5.2.11-16-00064 kódszámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Kohéziós Alap finanszírozásával fog megvalósulni várhatóan 2017.04.05 – 2017.12.31. között.

A fejlesztéssel érintett ingatlan (megvalósítási helyszín):

A projekt műszaki tartalma:

A 21. század egyik legégetőbb problémája a globálisan egyre inkább növekvő tendenciát mutató energiaigény kielégítése. Az egyik legfontosabb feladat napjainkban ily módon a stratégiák és rendszerek fejlesztése az ökológiai szemléletek figyelembevételével történő energiaszolgáltatás megteremtéséhez.

Az épületekre 751 db 260 kWp teljesítményű napelemből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer invertereken keresztül csatlakozik a hálózathoz. A panelek rögzítése alumínium sínnel történik, mely biztosítja a hosszú és tartós élettartamot. A lapostetős tetőfelületekre az elhelyezés betongúlákkal történik, melyre kerül a rögzítő sín és lefogató lapokkal a panelek pontos pozícionálása. A napelemes rendszerek esetében az inverter mindkét oldalán túlfeszültség védőt kell kiépíteni, mely védi a berendezést a túlfeszültség és a közeli villámcsapás okozta behatásoktól. A panelokat tartó fémszerkezet összekötése és bekötése az inverter földelő kapcsába biztosítja az épület EPH csomópontján keresztül a rendszer földpotenciáljának biztosítását.

Projekttel kapcsolatos további információk:

Schindler Lászlóné projektmenedzser
e-mail: schindlerne@veszpremszc.hu
tel.: +361/4455-040