Ingyenes képzéseink

A VESZPRÉMI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM INGYENES KÉPZÉSI KÍNÁLATA FELNŐTTEK RÉSZÉRE

A képzési idő korábbi szakirányú tanulmányok és szakirányú tapasztalat beszámításával tovább csökkenthető!

Felnőttek oktatási, képzési lehetőségei

  • Az új szakképzési rendszer nagyobb rugalmasságot és átjárhatóságot biztosít a munkaerőpiacról az iskolarendszerbe, így felnőttként is lehetőség van két szakma és egy szakképesítés ingyenes megszerzésére. Erre kizárólag iskolai rendszerű szakképzésben van lehetőség.
  •  A kellő rugalmasság biztosítása érdekében a szakmai oktatás a felnőttek esetében általában esti képzés formájában, csökkentett időtartamban történik. A képzési idő – a hasonló munkakörben megszerzett szakmai tudás figyelembevételével – akár negyedére is csökkenhet.
  • Amennyiben a képzésben részt vevő az adott területen dolgozik, az őt foglalkoztató vállalat is részt vehet a képzésben duális partnerként, így a képzés az eddiginél sokkal rugalmasabban szervezhető meg.
  • A szakmai oktatásba, szakmai képzésbe való belépésre bármilyen életkorban lehetőség van. Aki 25. életévét még nem töltötte be, akár a második szakmát is tanulói jogviszonyban szerezheti meg. A 25 év felettiek szakmai oktatása felnőttképzési jogviszonyban történik.

Új ágazatok és szakmák fordítókulcsa

Az Innovatív Képzéstámogató Központ oldalán nézheti meg az egyes ágazatoknak és szakmáknak a korábbi OKJ és a 2020-ban hatályba lépett Szakmajegyzék közötti megfeleltetését.

Képzéseinket 3 városban hirdetjük meg, a 2022 tavasszal induló, esti képzéseinket a város nevére kattintva tekintheti meg.

Kérdése van?

+36 70 641 4011 vagy +36 70 665 2736