A Veszprémi Szakképzési Centrum hagyományteremtő céllal elindít egy szakképzési pályaválasztási és családi nap elnevezésű programsorozatot. Ennek a kezdeményezésnek első állomása idén tavasszal 04.09- én kerül lebonyolításra. Minden évben kettő hasonló rendezvényben gondolkodunk, ezért a következő Szakmaszombat időpontja a pályaválasztást érintő októberi időpontra tervezzük.

A program célja, hogy a Veszprém megyeiek körében népszerűsítsük és bemutassuk a szakképzést. A korábban jól bevált intézményi pályaválasztási nyílt napokat kiegészítve egy szombati napon a Veszprémi Szakképzési Centrum tejes palettáját kívánjuk a résztvevők elé hozni. Saját maguk próbálhatnak ki szakmákat, használhatnak szerszámokat, érdeklődhetnek a képzési struktúra, továbbtanulás lehetőségeiről, és mindezt játékos formában.

Fontos kiemelni, hogy nem csak a Veszprémi Szakképzési Centrum iskolái, hanem a képzésekhez kapcsolódóan cégek is megjelennek, akik szeretnék bemutatni magukat. Ez azért fontos, mert a szakképzésbe bekerülő diák számára egy teljes képet tudunk mutatni jövője szempontjából.

A programokat pedig úgy állítottuk össze, hogy az egész család találjon magának szórakozást!

Sajtómegjelenések

A közelgő Szakmaszombaton a szakmák bemutatása mellett az egész családnak készülnek programokkal

Első alkalommal szervezik meg április 9-én, jövő szombaton a Szakmaszombat szakképzési pályaválasztási és családi napot. A Veszprémi Szakképzési Centrum által életre hívott kezdeményezés célja, hogy bemutassa a szakképzésben rejlő lehetőségeket és nem utolsó sorban a különböző szakmák izgalmait, miközben az egész családnak kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

Fotó: Domján Attila

Interaktív szakmai nappal segítik a pályaválasztást

A sajtótájékoztatón Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: lehetetlen megtippelni, hogy a gyermekeink mit fognak dolgozni 30-40 év múlva azokból a szakmákból, amelyeket most oktatnak, azonban szeretnék bemutatni azt a színes palettát, amivel jelenleg szolgálhatnak a hozzájuk jelentkezőknek. Ezért korábbi kezdeményezésekre építve családi napot álmodtak meg jövő szombatra. 

Fotó: Domján Attila

SzakmaSzombat 2022

Hagyományteremtő céllal indítja útjára „SzakmaSzombat” elnevezésű programját a Veszprémi Szakképzési Centrum. A szakképzési pályaválasztási és családi nap április 9-én, szombaton 10 és 15 óra között várja a középiskolába készülőket, a felnőttképzés iránt érdeklődőket a Jendrassik-Venesz Technikumban. A VSZC a program keretében szeretné felvonultatni teljes képzési palettáját és népszerűsíteni a megyebeliek körében a szakképzést- mondták el a Szakmaszombat sajtótájékoztatóján a szervezők.

A szakmáké volt a főszerep szombaton Veszprémben

Első alkalommal szervezte meg a Veszprémi Szakképzési Centrum a Szakmaszombat nevű nyílt napját, ahol a VSZC Jendrassik-Venesz Technikumban közel 70 szakmával ismerkedhettek meg a fiatalok. A rendezvény az eső ellenére is számos látogatót vonzott, az ismétlésre pedig már egy évet sem kell várni.

Népszerűsítették a szakképzést a Szakmaszombaton

Szakmák és mesterségek széles kínálatát mutatták be az először megrendezett Szakmaszombat nevű rendezvényen. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében kiemelte, a szakképzés intézményrendszere és a szakmák is átalakultak az elmúlt években, ezért is fontosak azok a rendezvények, amelyeken tájékozódhatnak a kínálatról a diákok. Hozzátette, évről évre új szakmák jelennek meg, amelyhez igazodnia kell a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, valamint a technológiai fejlődés miatt a munkahelyek is gyors változáson esnek át. 

Fotó: Domján Attila

SzakmaSzombat 2022

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Veszprémi Szakképzési Centrum SzakmaSzombat elnevezésű programját. A Jendrassik-Venesz Technikum épületében hét középfokú intézmény kínálatával ismerkedhettek meg a tanulók. Ezernyi érdekesség, a szakmák világa csalogatta a fiatalokat, hogy közelebbről megismerjék azokat a tevékenységeket, melyeket elsajátíthatnak az intézményekben. A rendezvényt a tervek szerint októberben ismét megtartják.