GINOP -6.2.3-17 - Öveges Tábor

2020. 08. 18-22.

2020. augusztus 18-22. között került megrendezésre Balatonfűzfőn az Övegesben a hagyományos nyár végi tábor az újonnan érkező diákok számára.

Összesen 68 tanuló és 20 oktató töltötte együtt ezeket a napokat. A GINOP -6.2.3-17 pályázatnak köszönhetően a tábor gazdagabb programlehetőségekkel várta újra a diákokat.

A tábor célja az iskolai közösség építése, erősítése kötetlen formában, színes programok keretében.

A tábor öt napja során számos színes program és foglalkozás várta a tanulókat:

Az első napon városi túraversenyen vettek részt a diákok, amelynek célja az volt, hogy az újonnan érkezők megismerjék a várost.

A második napon különböző fejlesztő foglalkozásokon vettek rész a táborlakók:

  • Nyomozz! – Detektív történet közös feldolgozása.
  • Gondolkodj! – Logikai gondolkodás fejlesztése.
  • Ügyes légy! – Kreatív foglalkoztatás: karkötők fonása, origami.
  • Kíváncsiskodj! – Felfedezés, koncentrálás, játék.

Az iskola fejlesztő pedagógusai szervezték ezt a programot, amely nagy sikert aratott a diákok körében.

A tábori napok alatt számos kirándulásra is volt lehetőség. A diákok látogatást tettek a Veszprémi Állatkertben, és a Kislődi Kalandparkban. Az idei évben kimondottan fontos szerepe volt ezeknek a programnak a járványhelyzet miatt. A hónapokig tartó bezártságból végre kimozdulhattak a fiatalok.

A jó idő, napsütés, szabadlevegő, vízpart remek kikapcsolódást és feloldódási lehetőséget biztosított a diákok számára. Sok diáknak az idei évben ez a program volt a nagybetűs „NYARALÁS”, hiszen a családok nagy része anyagi vagy pandémiás okok miatt nem tudta biztosítani gyermeke számára mindezt.

A tábor keretében lehetőség volt a budapesti Csodák Palotája programjainak megtekintésére is, valamint a székesfehérvári Bori vár meglátogatására.

Zárásképpen a különböző programok során összegyűjtött pontok alapján eredményt hirdettek, és minden csoport jutalomban részesült. Az eredményhirdetés után egy kis beszélgetés következett, ahol a diákok elmondták véleményüket a táborról. Összességében jól érezték magukat, sőt a szülői visszajelzések is nagyon pozitívak voltak.

A tanulók véleménye megerősített a szervezőket abban, hogy ez az öt nap megalapozta a zökkenőmentes tanévkezdést. A tanévnyitón már ismerősként léptek a kilencedikesek is az iskolába és ismerősként köszöntötték társaikat, tanáraikat.