A GINOP-6.1.7-17-2018-00001 azonosító számú „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok és nagyvállalatok munkavállalói számára indított képzések szakmai támogató programja” elnevezésű kiemelt projekt keretében a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 2019. december 5-én a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumában tartotta megyei rendezvényét.

A programot Pap Máté kancellár úr előadása nyitotta, amelyben Centrumunk működése, a szakképzés területén jelentkező új kihívások, lehetőségek, feladatok voltak a középpontban.

Ezt követően Menner Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetője beszélt a Szakképzés 4.0 Stratégiáról, elsősorban a vállalkozások támogatásának szemszögéből.

A szakmai támogató program célja többek között az is, hogy a támogatást elnyert vállalkozások tapasztalatcseréjét segítse, így a rendezvény fontos pontja volt egy kedvezményezett vállalkozás, a Continental Automotive Hungary Kft. bemutatkozása, képzéseinek bemutatása.

A Pénzügyminisztérium képviseletében Gedei Gábor, GINOP projektmenedzser összefoglalta a projekt eddig megvalósult helyszíni ellenőrzéseinek tapasztalatait. A rendezvény végén Török Kinga, GINOP-6.1.7 monitoring tevékenységvezető a monitoring látogatásokról szóló előadása zárta a programot.