Felnőttoktatás

Jelentkezés felnőttoktatási képzéseinkre

2020 szeptemberében induló képzéseink listája

A képzési idő korábbi szakirányú tanulmányok és szakirányú tapasztalat beszámításával tovább csökkenthető!

Új ágazatok és szakmák fordítókulcsa
Az Innovatív Képzéstámogató Központ  oldalán nézheti meg az egyes ágazatoknak és szakmáknak a korábbi OKJ és a 2020-ban hatályba lépett Szakmajegyzék közötti megfeleltetését.

 

Papíralapú jelentkezés

A kitöltött jelentkezési lapot az adott iskola honlapján megadott e-mail címre szíveskedjenek megküldeni!

Online jelentkezés

Az Online jelentkezés gombra kattintva már online is jelentkezhet meghirdetett képzéseinkre

Kérdése van?

Ézsiásné Szakonyi Márta

felnőttoktatási referens

ezsiasne@veszpremszc.hu
061/4455-038

Felnőtteknek szóló kínálat

Felnőttek számára az első és a második szakképesítés megszerzése levelező és esti munkarendben életkortól függetlenül ingyenes. A képzések a Veszprémi Szakképzési Centrum tagintézményeiben döntően esti munkarendben szerveződnek. A szakképesítések mindegyike – beleértve a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítéseket is – a szakmai és vizsgakövetelményekben meghatározott komplex szakmai vizsgával zárulnak.

A képzésekre való jelentkezésnek – minden szakképesítés esetében- a kormányrendelet által meghatározott keretszám szab határokat. A keretszámok meghatározása a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság javaslata alapján került kialakításra. Iskolai rendszerben induló, felnőttoktatás keretében tagintézményeinkben indítani kívánt képzéseink listáját külön tájékoztatóban tesszük közzé.

A felnőttoktatásban a felvétel jelentkezési sorrend alapján történik. A tagintézmény a felvételt a szakképzésre vonatkozó jogszabályok szerint egészségügyi, pályaalkalmassági követelmények teljesítéséhez kötheti. A felvételt nyert személy az iskolával tanulói jogviszonyban áll. A tanulói jogviszony a beíratás napján jön létre. A tanuló a tanulói jogviszonyon alapuló jogait az előbbi időponttól kezdve gyakorolhatja. A tanulói jogviszonnyal rendelkező tanuló diákigazolványra jogosult.

Harmadik és további szakképesítés támogatása szempontjából figyelmen kívül kell hagyni azt az OKJ-ban szereplő, államilag elismert szakképesítést, amelyet iskolarendszeren kívüli szakképzésben szereztek. Nem számít második vagy harmadik szakképesítésnek a meglévő szakképesítéssel betölthető munkakör magasabb színvonalon való ellátását biztosító képzésben szerezhető – a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott körbe tartozó, kapcsolódó – szakképesítés, valamint az érettségi vizsga keretében megszerezhető szakképesítés birtokában, iskolai rendszerű szakképzésben szerzett érettségi végzettséghez kötött szakképesítés.