Felnőttoktatás

A VESZPRÉMI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM INGYENES KÉPZÉSI KÍNÁLATA FELNŐTTEK RÉSZÉRE

A képzési idő korábbi szakirányú tanulmányok és szakirányú tapasztalat beszámításával tovább csökkenthető!

Online jelentkezés

Az Online jelentkezés gombra kattintva jelentkezhet meghirdetett képzéseinkre

Új ágazatok és szakmák fordítókulcsa
Az Innovatív Képzéstámogató Központ  oldalán nézheti meg az egyes ágazatoknak és szakmáknak a korábbi OKJ és a 2020-ban hatályba lépett Szakmajegyzék közötti megfeleltetését.

 

Kérdése van?

Kövesdi Anett

szakképzési szakértő

kovesdi@veszpremszc.hu
70/665-2736

Felnőtteknek szóló kínálat

Felnőttek számára az első és a második szakképesítés megszerzése levelező és esti munkarendben életkortól függetlenül ingyenes. A képzések a Veszprémi Szakképzési Centrum tagintézményeiben döntően esti munkarendben szerveződnek. A szakképesítések mindegyike – beleértve a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítéseket is – a szakmai és vizsgakövetelményekben meghatározott komplex szakmai vizsgával zárulnak.

A képzésekre való jelentkezésnek – minden szakképesítés esetében- a kormányrendelet által meghatározott keretszám szab határokat. A keretszámok meghatározása a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság javaslata alapján került kialakításra. Iskolai rendszerben induló, felnőttoktatás keretében tagintézményeinkben indítani kívánt képzéseink listáját külön tájékoztatóban tesszük közzé.

A felnőttoktatásban a felvétel jelentkezési sorrend alapján történik. A tagintézmény a felvételt a szakképzésre vonatkozó jogszabályok szerint egészségügyi, pályaalkalmassági követelmények teljesítéséhez kötheti. A felvételt nyert személy az iskolával tanulói jogviszonyban áll. A tanulói jogviszony a beíratás napján jön létre. A tanuló a tanulói jogviszonyon alapuló jogait az előbbi időponttól kezdve gyakorolhatja. A tanulói jogviszonnyal rendelkező tanuló diákigazolványra jogosult.

Harmadik és további szakképesítés támogatása szempontjából figyelmen kívül kell hagyni azt az OKJ-ban szereplő, államilag elismert szakképesítést, amelyet iskolarendszeren kívüli szakképzésben szereztek. Nem számít második vagy harmadik szakképesítésnek a meglévő szakképesítéssel betölthető munkakör magasabb színvonalon való ellátását biztosító képzésben szerezhető – a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott körbe tartozó, kapcsolódó – szakképesítés, valamint az érettségi vizsga keretében megszerezhető szakképesítés birtokában, iskolai rendszerű szakképzésben szerzett érettségi végzettséghez kötött szakképesítés.