Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhe

A koronavírus-járvány egyik legnagyobb felismerése volt, hogy még vannak kiaknázatlan területek az oktatók digitális felkészültségének fejlesztésében. Az Insedo Kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum közös innovatív programja ezt támogatná.

fotó: Kovács Bálint

Felmérik az oktatók digitális kompetenciáját

Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja a keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy hasonló mérőrendszer még nem létezik Magyarországon, ezért bíznak benne, hogy később más oktatási centrumok és egyetemek is hasznát veszik a programnak.

Fotó: 8200 Veszprém

Fejlesztik a tanárok digitális felkészültségét

Egy tavaly ősszel indult projektben a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) és az Insedo Kft. kidolgozott egy EU-konform rendszert, amely a tanárok számára szükséges digitális kompetenciaterületeket kijelölve – egészen a kezdőtől a professzionális szintig bezárólag – képes digitális fejlődésre ösztönözni az oktatókat.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Digitális kompetenciamérés

A pedagógusok digitális felkészültségét méri az az honlap, mely – országosan is egyedülálló módon – a Veszprémi Szakképzési Centrum kezdeményezésére készült el. Az oldalon regisztrációt követően lehet megkezdeni a digitális kompetenciát mérő feladatok elvégzését. Egyelőre a Veszprémi Szakképzési Centrum intézményeiben tanító mintegy 400 tanár számára érhető el ez a lehetőség, melyet a későbbiekben más szakképzési centrumokra és a tankerületekre is kiterjesztenének.