Az egyetemmel együttműködve indít képzéseket a Veszprémi SZC Ipari Technikum

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum

A beiratkozott tanulók az Ipari Technikum vegyipar, illetve informatika és távközlés ágazatban meghirdetett képzésekben jelentkezhettek okleveles technikus képzésre. Az együttműködésről szóló dokumentumot Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója, Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja, Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja és Irányi László, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum igazgatója írták alá az intézmények közötti szoros együttműködés megerősítéseképpen.

Fotó: veol.hu

Az egyetemmel együttműködve indít képzéseket az Ipari

Két szakterületen – informatika és vegyipari szakon – okleveles technikusi képzést indít szeptembertől az Ipari Technikum és a Pannon Egyetem. A két intézmény között megalapításuk óta folyamatos a kapcsolat és az együttműködés, amit ezúttal intézményes keretek közé is foglalnak. A képzést elvégzők számára út nyílik a Pannon Egyetemre, ahol akár 30 kredit értékben beszámíthatják technikumi tanulmányaikat.

Az új lehetőséget csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be az egyetemen.

Együttműködnek

Együttműködési megállapodást írt alá egymással a Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum. Szeptember elsejétől egy közösen kidolgozott szakmai program alapján okleveles technikus képzés kezdődik a nagymúltú Ipari Technikumban, amelynek sikeres elvégzésével könnyebben megnyílhat az út a felsőfokú oktatási intézménybe. Ahogy az eseményen résztvevők közösen megfogalmazták, életpálya modellt kínálnak az informatikai és a mérnök képzés iránt érdeklődőknek.