Átadtuk a megújult tanműhely komplexumot a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumban!

Kis projektnek indult, végül szakképzési gigaberuházás lett a Jendrassik Venesz Technikum felújítása

Elkészült a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum vadonatúj tanműhelye, de az intézmény egy új épületszárnnyal és a magas színvonalú oktatáshoz szükséges infrastruktúrával is gazdagodott. A fejlesztés azon kívül, hogy választ ad a helyi cégek munkaerő igényére, az országos szakképzési stratégia szempontjából is iránytűként szolgál. Immáron a szakképzésre is lehet úgy tekinteni, mint karrierívre.

Fotó: vehir.hu

Új dimenzió nyílt a szakképzéshez Veszprémben

A korszerű szakképzés elősegítését segítő új tanműhely és oktatási szárny ünnepélyes keretek közötti átadására került sor pénteken a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik-Venesz Technikumában. Az átadási ünnepségen Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja bejelentette, hogy a 2,7 milliárd forintba kerülő beruházást a kivitelező határidőre elkészítette. Az új tantermi épület a 21. század szakképzését teszi lehetővé, amellyel a térség a minőségi oktatásában élen tudnak járni.

Tanműhelyfejlesztés Veszprémben

Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja közölte: az intézményben 2,7 milliárd forintos fejlesztés valósult meg, amiből 2,4 milliárdot infrastruktúrafejlesztésre fordítottak. Csaknem 300 millió forintért szereztek be taneszközöket. A beruházás méltó környezetet biztosít a 21. századi szakképzéshez – mondta.

Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke közölte: a szakképzési infrastruktúra fejlesztése segíti egyrészt a pályaorientációt, másrészt a pedagógusok és a tanulók számára is modern környezetet teremt.

Megújult a tanműhely

A szakképzés ma már karrierlehetőséget jelent a fiataloknak, de ehhez kellenek az infrastrukturális fejlesztések is – erről is beszélt Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára a Jendrassik-Venesz Technikum felújított tanműhelyének és új oktatási szárnyának átadásán. Az intézményben a Modern Városok Program keretében újult meg egy szerelőcsarnok, emellett 11 tantermet is kialakítottak. A beruházás, melyet a helyi vállalkozások igényei hívtak életre 2,7 milliárd forintba került.